top of page

Rolando Villazón po prvýkrát na Slovensku vďaka festivalu Symfónia umenia

Slávny tenor prijal pozvanie festivalu a vystúpi na otváracom koncerte 1. septembra o 19.00 h v sprievode Slovenskej filharmónie


Je fenomén a nespútaný živel, „najkúzelnejšia hviezda súčasnej modernej opernej scény“ (The Times) s „nádherne mužným hlasom... grandezza, elegancia a sila!“ (Süddeutsche Zeitung).


Rodák z Mexiko city je nositeľom celej rady prestížnych vyznamenaní vrátane titulu Rytier Rádu umenia a literatúry Francúzska, ktoré sa mu stalo druhým domovom.


Villazón získal francúzske vyznamenanie Les Victoires de la Musique za „Zahraničný objav roka“. V roku 2004 bol ocenený cenou Echo Classics Award za svoj prvý sólový album, o rok neskôr cenou Gramophone Classical Music Awards za svoj druhý album.


V súčasnosti vystupuje úspešne na všetkých dôležitých operných scénach sveta ako Berlín, Mníchov a Viedeň, v opere La Scala v Miláne, v Metropolitnej opere v New Yorku alebo na Salzburskom festivale. Ďalej tiež v Londýne, Paríži, Baden-Badene, Lipsku, Ríme a inde.


Pravidelne tiež spolupracuje s významnými dirigentmi, ako je Daniel Barenboim alebo Yannick Nézet-Séguin. Je vyslancom inštitúcie Red Noses Clown Doctors International Charity a členom Vysokej školy patafyziky v Paríži.


FESTIVALOVÁ ZĽAVA

1. Do 31.7.2023 zľava 20 % na všetky vstupenky

2. Zľava 25 % pre dôchodcov, ZŤP, študentov a učiteľov

3. Množstevná festivalová zľava 25 % a 35 %

4. Zľava pre Ružinovčanov 50 % ( Organizovaná skupina) foto: Rolex/Stéphane Gallois


bottom of page